Domaine Leos Rosé Cuvée Augusta

Rosé I Frankrijk I Aromatisch & gastronomisch I 2022

Domaine Leos Rosé Leos Cuvée Augusta

Bleekroze kleur. Bloemige aroma’s met tonen van wit fruit. De smaak is vol, zuiver en aromatisch met vers wit en rood fruit en een lang aanhoudende afdronk.

Bloemig, aromatisch, gastronomisch 

De trossen komen van een 50 hectare groot domein in L'Isle-sur-la-Sorgue, waar naast wijnranken ook olijfbomen staan aangeplant. Na de oogst volgt een klassieke, biologische vinificatie op RVS tanks.  

LEOS rosé is een gastronomische rosé die gedronken kan worden als aperitief en als begeleider van mediterrane gerechten met wit vlees, rundercarpaccio, tomatensalade, zeevruchten en ceviche. Ook bij zoete desserts met fruit. Een tip van de wijnmaker: serveer deze wijn bij geitenkaas met tijm.

De LEOS Rosé Cuvée Augusta combineert op subtiele wijze de diverse terroirs en druivensoorten. De natuurlijke frisheid van de Ventoux, de elegante aroma's van de Luberon en de concentratie en rijkdom van de Alpen. Het karakter van deze wijn wordt bepaald door de slimme blend van drie druivensoorten: grenache, bourboulenc en vermentino. De grenache geeft structuur en kracht, de bourboulenc zorgt voor de weelderigheid en de vermentino geeft net dat een vleugje pit. De naam "Vaucluse" komt van het middeleeuwse Latijnse "Vallis Clausa" (gesloten vallei); een verwijzing naar het gebied waar de druiven voor deze rosé groeien. 

Het domein en de wijn zijn vernoemd naar de familie van eigenaar Patrick Bruel. Leos is een combinatie van de namen van de kinderen van Patrick: Leon en Oscar. De wijn Cuvée Augusta is vernoemd naar de moeder van Patrick: Augusta. 

Domaine de Leos staat bekend als een uitzonderlijke wijn- en olijfolie producent. Aan het roer staan Patrick Bruel (zanger, acteur, kunstenaar) en wijnmaker Nicolas Jaboulet (Maison & Domaines Les Alexandrins). Het landgoed strekt zich uit over 50 ha in de buurt van Isle-sur-la-Sorgue in de Provence. Dit dorp staat bekend als het Venetië van de Provence waar je ook als liefhebber van brocante je hart op kan halen. In 2024 wordt er een boutique hotel en restaurant geopend met shuttle busjes naar Domaine Leos. Dat is zeker het bezoeken waard!

 

€ 19,99
  • Koop er 6 voor € 19,04 per stuk en bespaar 5%
Meer informatie
Heerlijk bij Schaal- en schelpdieren
Je zegt ghar-natsh-ja / gruh-nash
Druif garnacha nero/grenache noir
Een bijzondere keuze
Een bijzondere keuze

Speciaal geselecteerde kwaliteitswijnen met etiketten waar meisjes blij van worden.

Eenvoudig besteld & bezorgd
Eenvoudig besteld & bezorgd

Voor 16.00 uur besteld binnen 3 werkdagen in huis.

Prijs en kwaliteit in balans
Prijs en kwaliteit in balans

Betaalbare kwaliteitswijnen door professionals voor jou geselecteerd.