Dominio de Requena Cava Brut

Cava uit Valencia.

Cava Dominio de Requena Brut is een heerlijke sprankelende wijn met een heldere gele kleur en mooie fijne bubbels. In de geur kun je witte bloemen en rijp fruit, zoals perzik en peer, met een subtiele hint van geroosterd brood ontdekken. In de mond is de wijn fris en evenwichtig met een mooie structuur en een verfijnde mousse. Een feestelijk glas voor een heel vriendelijke prijs.

Pago de Tharsys heeft een wijngaard van 12 hectare, die buitengewone omstandigheden heeft die nodig zijn voor het verbouwen van hun wijnen. De wijngaarden liggen op een hoog plateau van ongeveer 650 meter met een lichte helling in de regio Requena, nabij Valencia, en hebben een klimaat van zowel continentale als mediterrane invloeden.

Jaarlijks is de gemiddelde temperatuur 13 graden Celsius. De zomers zijn heet en droog, met extreme schommelingen in temperatuur van dag tot nacht. De winters zijn koud en kunnen soms regenachtig zijn. De bodem heeft een zandachtige structuur met kalksteen. Pago de Tharsys cultiveert Merlot, Cabernet Franc, Bobal, Albarino en Tempranillo.


Ervaring en kennis zijn de sleutel tot de hoge kwaliteit van de wijnen samen met de kenmerken van de bodem die aanwezig zijn in hun producten. De speciale locatie van de kelder in het midden van de wijngaarden maakt de snelle verwerking (binnen een paar minuten) van de oogst mogelijk, waardoor voorvergisting wordt voorkomen. Bovendien worden de wijnen niet verder behandeld, daarom veranderen de natuurlijke eigenschappen van de druif niet. Het wijnhuis gebruikt speciaal geselecteerde Franse en Amerikaanse eiken vaten om de wijnen te laten rijpen, om de wijnen de beste vanille aroma's te geven.

 

€ 8,95
  • Koop er 6 voor € 8,50 per stuk en bespaar 5%
Meer informatie
Heerlijk bij Schaal- en schelpdieren
Je zegt vie-joe-rah / maa-kaa-bee-joo
Druif viura/macabeo
Een bijzondere keuze
Een bijzondere keuze

Speciaal geselecteerde kwaliteitswijnen met etiketten waar meisjes blij van worden.

Eenvoudig besteld & bezorgd
Eenvoudig besteld & bezorgd

Voor 16.00 uur besteld binnen 3 werkdagen in huis.

Prijs en kwaliteit in balans
Prijs en kwaliteit in balans

Betaalbare kwaliteitswijnen door professionals voor jou geselecteerd.